Liber la meșterit!
5+ ani

Ce învață copiii?

Liber la meșterit este un program care valorizează și încurajează învățarea autodirijată (self-directed). Astfel,  copiii sunt văzuți ca fiind capabili de lucruri mărețe, sunt respectați și li se oferă încrederea că pot să utilizeze instrumente reale.Prin această abordare încercăm să mutăm puterea de a lua decizii în mâna copiilor.

Copiii se pot descurca cu instrumente reale dacă sunt lăsați să facă asta într-un mediu sigur și sub supravegherea adulților. Lucrul cu diferite materiale și instrumente oferă o experiență unică de învățare pentru copii, oferindu-le posibilitatea de a dezvolta, printr-o simplă activitate, compentențe în mai multe domenii precum matematică, arte, inginerie.  

Programul Liber la meșterit! construiește încrederea și autosuficiența copiilor. În același timp, dezvoltă creativitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor, dar și abilitățile motorii brute și fine. Nu în ultimul rând, prin implicarea în astfel de activități, copiii își construiesc respectul de sine și încrederea în propriile puteri.

Ce înțelegem noi prin Liber la meșterit?

Credem că cea mai bună învățare are la bază conectarea cu interesele și pasiunile noastre. În timpul petrecut la makerspace, copiii pot să aibă parte de activități care pleacă de la interesele lor de moment. Astfel, copiii (și părinții) sunt încurajați să vină în maker cu propriile proiecte și idei pe care ar dori să le pună în practică împreună cu noi, dar vom avea întotdeauna ceva pregătit în caz că, pe moment, copiilor nu le vine nicio idee 🙂