Artist invitat în makerspace: Szilard Gaspar!

Dăm startul unei serii noi de ateliere care au ca invitați tineri artiști contemporani din Cluj-Napoca, pregătiți să aducă munca lor la masa de lucru cu copiii. Primul artist care își va aduce măiestria în makerspace este Szilard Gaspar, doctor în sculptură, cunoscut pentru lucrările sale care îmbină arta cu boxul. 

Atelierul se adresează oricărei persoane, copil sau adult, care dorește să se relaxeze, să creeze si să își modeleze visele la olărit.

Costul unei sesiuni de olărit este 80 RON sau 280 RON/modul și sunt incluse toate materialele, îndrumarea continuă a unui trainer, pigmenții ceramici folosiți pentru decorare si cele două arderi ale unuia dintre vasele create.

Ce presupun întâlnirile cu artistul Szilard?

Creativitate, bucurie, concentrare și energie cu ajutorul unei tehnici vechi de mii de ani, adaptată stilului contemporan.

Modulul, format din patru întâlniri, este o invitație a artistului lansată copiilor şi adulţilor la cunoașterea tehnicilor tradiționale ale modelajului.

 

Ce vor face participanții pe parcursul celor 4 ateliere?

Vor învăța, sub îndrumarea sculptorului, lucrul cu plastica cu ajutorul lutului.

Fiecare participant va lucra individual cu materialul lui și va avea ocazia să își personalizeze una dintre sculpturile create prin forma & textura, care va fi arsă la o temperatura de 900 de grade, procedeu care va transforma opera într-un obiect decorativ.

Cine este Szilard Gaspar?

Este un tânăr sculptor și un artist de performanță de la Școala de Artă din Cluj, România. Născut în 1991, artistul este, de asemenea, un tânăr boxer profesionist reprezentând cu succes România în numeroase competiții sportive internaționale.

Ce au în comun Arta și boxul?

Abilitățile sale specifice de box îi permit lui Szilard să urmeze o abordare conceptuală foarte specială în arta performanței, deoarece tema principală în cercetarea artistului este, în acest moment, natura luptei dintre puterea umană și materie; astfel, talentul său sportiv îmbogățește cercetările lui Szilard atât dintr-o perspectivă spectaculoasă, cât și dintr-o perspectivă credibilă.

Înscrieri

Reguli generale:

 • Nr minim de participanți: 6
 • Confirmare participare: avans 30% în contul Makerkid SRL RO68BTRLRONCRT0561603601 , detalii plată nume, program ales.
 • Copiii trebuie să aducă o mască și li se va cere să poarte masca oricând distanțarea socială nu poate fi menținută.
 • Instructorul va purta mască.
 • Copilul este lăsat și luat, adulții nu vor avea acces în spațiu.
 • Se va efectua verificarea temperaturii și a stării generale la intrare în makerspace, dar și pe parcursul zilei.
  Foarte important! Vă rugăm să țineți copilul acasă dacă acesta sau cineva din familia dumneavoastră prezintă simptome asociate virusului Co-Vid 19.
 • Copiii trebuie să se spele pe mâini timp de 20 de secunde la sosire, la orele de masă, oricând intră sau ies din spațiu, înainte și după folosirea toaletei și înainte de a se îndrepta spre casă.
 • Copiii vor avea propriile lor zone de lucru, precum și un set de materiale. Vor fi instruiți cu privire la modalitățile de interacțiune, dar își vor păstra distanța fizică unul de celălalt.
 • Spațiul va fi dezinfectat și curățat în fiecare seara și pe parcursul zilei.

Ce trebuie să aibă copilul dvs. la intrarea în spațiu?

 • O mască pe care copilul dvs. o poate pune și lua independent.
 • O sticlă pentru apă (nu vor mai fi pahare ca să eliminam posibilitatea de se încurca paharele/cănile). Vă recomandăm să optați pentru sticle care pot fi refolosite.